ogłoszenie o zamówieniu na usługę społeczną - świadczenie usługi Cateringowej w 2018 roku.
Symbol: DPS-AG 272/360/2017
Nr sprawy; DPS-AG 272/360/2017
Zamawiający;
Dom Pomocy Społecznej w Miedarach
42-674 Miedary
ul. Zamkowa 7
NABYWCA;
Powiat Tarnogórski
ul. Karluszowiec 5
42-600 Tarnowskie Góry
NIP- 645-251-31-03
Ogłoszenie o Zamówieniu na Usługę Społeczną
pn,;
„Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Miedarach
w 2018 roku”
prowadzonego w trybie art.138o pkt 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r, PZP, t. j. (Dz. U. z 2017r,
poz. 1579 )- zamówienie na usługi społeczne i inne szczególne usługi.
Zatwierdzam
Miedary dnia 9 listopada 2017 r.
Rozdział I
CZĘŚĆ OGÓLNA
1. Nazwa ( firma) i adres Zamawiającego
Dom Pomocy Społecznej
Adres : 42-674 Miedary , ul. Zamkowa 7
Godziny pracy; 7:30 – 15:30 od poniedziałku do piątku
Faks: 32/233 70 14
strona internetowa; www.bip.miedary.tarnogorski.pl
e- mail; dpsmiedary@wp.pl
2. NABYWCA
Powiat Tarnogórski
42-600 Tarnowskie Góry
ul. Karłuszowiec 5
NIP- 645-251-31-03
3.Podstawa prawna postępowania
Postępowanie o udzielenie zamówienia prowadzone jest na podstawie art. 138 o ustawy z dnia
29 stycznia 2004 r.- Prawo Zamówień Publicznych ( t. j. Dz. U. z 2017 r. poz. 1579), zamówienia na
usługi społeczne i inne szczególne usługi.
4. Etapy postępowania
Postępowanie składa się z następujących etapów;
4.1. Upublicznienie ogłoszenia o zamówieniu na stronie Biuletynu Informacji Publicznej
(BIP)Zamawiającego.
4.2. Pytania Wykonawców do treści ogłoszenia,
4.3. Składanie ofert,
4.4. Informacja z otwarcia ofert zamieszczona na stronie BIP Zamawiającego,
4.5. Badanie i ocena złożonych ofert,
4.6. Wybór oferty najkorzystniejszej lub unieważnienie postępowania,
4.7. Zawarcie umowy,
4.8. Informacja na stronie BIP Zamawiającego o udzieleniu zamówienia albo informacja o
nieudzieleniu postępowania.
5. Prawa Zamawiającego.
5.1. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania szczegółowych informacji i wyjaśnieńod
Wykonawców dotyczących wszystkich elementów złożonej oferty, w tym równieżzłożonych
dokumentów, z szczególnym uwzględnieniem zapisu pkt 3.1 rozdziału II niniejszego ogłoszenia.
6. Koszty udziału w postępowaniu.
6.1. Wykonawca ponosi wszelkie koszty związane z udziałem w postępowaniu.
7. Język postępowania oraz czytelność dokumentów.
Językiem obowiązującym w toku postępowania jest język polski.
7.1. Oferta oraz wszelkie dokumenty składane przez Wykonawców muszą być sporządzone w języku
polskim lub przetłumaczone przez Wykonawcę na język polski.
7.2. Jeśli Wykonawca składa dokumenty sporządzone w języku obcym, musi załączyć je w oryginalnym
brzmieniu wraz z ich tłumaczeniem na język polski.
7.3. Oferta oraz każdy inny dokument składany w postępowaniu musi być czytelny i zapisany techniką
nieścieralną. W przypadku gdy dokument będzie nieczytelny, Zamawiający wezwie Wykonawcę do
jego uzupełnienia lub złożenia wyjaśnień co do jego treści.
8. Przedmiot oraz określenie wielkości i sposobu realizacji zamówienia.
8.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania i
dostawy całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Miedarach,
z uwzględnieniem diet i kaloryczności, zgodnie z przyjętymi procesami żywienia w 2018 roku.
8.2. Nazwa/y i kod/y wspólnego Słownika Zamówień (CPV);
55321000-6 usługi przygotowania posiłków,
55521200-0 usługi dowożenia posiłków,
8.3. Liczba mieszkańców dla których należy przygotować posiłki - 56 osób.
8.4. Dzienną normę kaloryczności ustala się na 2700 kcal z dopuszczalnym dziennym odchyleniem
(+/-5%)
8.5. Szacunkowa średnia miesięczna ilość przygotowanych posiłków wynosi;
3 posiłki dziennie + podwieczorek x ilość dni w miesiącu x 56 osób;
8.6.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik Nr 1 do niniejszego ogłoszenia.
Przez dodatek żywieniowy Zamawiający rozumie podstawowe produkty żywnościowe
i napoje dla diety ogólnej zgodnie z Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społecznej
z dnia 23.08.2012r, (Dz. U. Nr0, poz.964) w sprawie Domów Pomocy Społecznej.
8.7. Zgodnie z w/w Rozporządzeniem, Wykonawca zobowiązany jest do zabezpieczenia mieszkańcom
Domu napojów oraz podstawowych produktów żywnościowych między posiłkami tj. (chleb, masło,
dżem, herbata, cukier, sól, musztarda, sucharki).
8.8. Wykaz podstawowych produktów żywnościowych i częstotliwość ich dostarczania do tutejszego
Domu stanowi załącznik nr 2a do formularza ofertowego .
Koszt tych produktów żywnościowych wliczany będzie w cenę jednostkową usługi.
9. Termin realizacji przedmiotu zamówienia,
9.1.Termin realizacji zamówienia określa się od dnia 01.01.2018 do 31.12.2018 r (z możliwością
skróceniaokresu z miesięcznym wyprzedzeniem.)
10. Opis sposobu udzielenia wyjaśnień do treści niniejszego ogłoszenia oraz sposób
porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami.
10.1. Wykonawca może zwracać się do Zamawiającego o wyjaśnienie treści ogłoszenia kierując swoje
zapytania pisemnie, w tym przy pomocy poczty elektronicznej. Zamawiający udzieli wyjaśnień
niezwłocznie, nie później jednak niż na 2 dni przed upływem terminu składania ofert, pod warunkiem,
że wniosek o wyjaśnienie wpłynął do Zamawiającego nie później, niż do końca dnia w którym upływa
połowa wyznaczonego terminu składania ofert. Przedłużenie terminu składania ofert nie wpływa na
bieg terminu składania wniosku, o którym mowa w zdaniu pierwszym.
10.2. Treść zapytań wraz wyjaśnieniami, bez wskazania źródła zapytania, zostanie zamieszczona na stronie
internetowej BIP, na której upubliczniono niniejsze ogłoszenie.
10.3. Oświadczenia, wnioski, pytania, zawiadomienia oraz informacje Zamawiający i Wykonawcy przekazują
w formie pisemnej lub pocztą elektroniczną.
10.4. Pytania należy kierować:
10.4.1. W formie pisemnej na adres Zamawiającego;
Dom Pomocy Społecznej Miedary, 42-674 Miedary, ul. Zamkowa 7,
10.4.2. Pocztą elektroniczną na adrese-mail: dpsmiedary@wp.pl.
10.4.3. Osoby do kontaktów z Wykonawcami:
-
mgr Adam Grabowski – dyrektor DPS w Miedarach,+48/32/233-71-28 wewn.13,
-
Elżbieta Bromboszcz – kier. zespołu AG, 48/32/233-71-28, wewn. 18,
11. Zmiana treści ogłoszenia
11.1. Zamawiający może przed wyznaczonym terminem składania ofert zmienić treść niniejszego
ogłoszenia. Dokonaną zmianę Zamawiający zamieści na stronie internetowej BIP, na której
upubliczniono niniejsze ogłoszenie.
11.2. W związku ze zmianą treści ogłoszenia Zamawiający może przedłużyć termin składania oraz
otwarcia ofert o czas niezbędny na wprowadzenie przez Wykonawcę zmian w ofercie.
11.3. Zmiany treści ogłoszenia oraz udzielone przez Zamawiającego wyjaśnienia, o których mowa
w pkt 10 są wiążące dla Wykonawców.
12. Unieważnienie postępowania.
Zamawiający może unieważnić postępowanie, jeżeli;
12.1. Cena najkorzystniejszej oferty przekroczy środki finansowe, które Zamawiający przeznaczy na
realizację przedmiotu postępowania,
12.2. Wystąpiła istotna zmiana okoliczności powodująca, że prowadzenie postępowania lub wykonanie
zamówienia nie leży w interesie Zamawiającego, czego nie można było wcześniej przewidzieć.
12.3. Nie złożono żadnej oferty niepodlegającej odrzuceniu.
12.4. Postępowanie obarczone jest niemożliwą do usunięcia wadą, uniemożliwiającą zawarcie
niepodlegającej unieważnieniu umowy w sprawie zamówienia publicznego.
Rozdział II
OGÓLNE WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU STAWIANE WYKONAWCOM ORAZ WYMAGANE PRZEZ ZAMAWIAJĄCEGO DOKUMENTY
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki
dotyczące;
1.1. Posiadania uprawnień do wykonywania działalności polegającej na świadczeniu usług cateringowych. 1.2. Wykonawca musi wykazać, iż w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert a jeżeli
okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, wykonał należycie co najmniej 3 usługi
cateringowe w zakresie żywienia zbiorowego.
2. Wymagane przez Zamawiającego dokumenty na potwierdzenie spełniania warunków
udziału w postępowaniu.
2.1.Na potwierdzenie spełniania warunków szczegółowych, określonych w pkt 1 ppkt 1.1 niniejszego
rozdziału, Wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie stanowiące załącznik Nr 3 do
ogłoszenia o zamówieniu.
2.2. Na potwierdzenie spełniania warunków szczegółowych, określonych w pkt 1 ppkt 1.2 niniejszego
rozdziału, Wykonawca winien wykazać, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu
składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, wykonał
usługi cateringowe w zakresie żywienia zbiorowego . Wzór wykazu usług stanowi załącznik nr 4
do niniejszego ogłoszenia. Do wykazu należy dołączyć dokumenty wystawione przez odbiorcę
usług potwierdzające, że usługi te zostały wykonane lub są wykonywane należycie ,np. referencje
3. Badanie i ocena złożonych oświadczeń i dokumentów.
3.1.Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy w określonym terminie nie złożyli wymaganych przez
Zamawiającego dokumentów, lub którzy nie złożyli pełnomocnictw, albo, którzy złożyli wymagane
dokumenty zawierające błędy lub którzy złożyli wadliwe pełnomocnictwa, do ich złożenia w
wyznaczonym terminie, chyba, że oferta będzie podlegała odrzuceniu, postępowanie będzie
podlegało unieważnieniu lub oferta będzie zawierała cenę, która przewyższa kwotę, jaką Zamawiający
może przeznaczyć na realizację przedmiotu postępowania.
3.2. Dokumenty dotyczące Wykonawcy (np. referencje) muszą być złożone w formie oryginału lub
kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę (na każdej zapisanej stronie
dokumentu). Poświadczenie za zgodność z oryginałem winno być sporządzone w sposób
umożliwiając identyfikację podpisu (np. wraz z imienną pieczątką osoby poświadczającej kopię
dokumentu za zgodność z oryginałem).
3.3. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu określonych w punktach niniejszego rozdziału
zostanie dokonana na podstawie dokumentów wskazanych w pkt 2 niniejszego rozdziału, według
formuły „spełnia – nie spełnia”.
4. Dokumenty jakie Wykonawca złoży na żądanie Zamawiającego;
4.1. Zamawiający może wezwać Wykonawcę, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza do
złożenia w wyznaczonym terminie, dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału
w postępowaniu;
4.1.1. Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli właściwego
organu państwowej inspekcji sanitarnej.
4.1.2. Decyzja właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu do
użytkowania pojazdu/ pojazdów do przewozu posiłków.
4.1.3. Decyzja właściwego państwowego inspektora sanitarnego zatwierdzająca zakład ( firmę) jako
spełniający wymagania do prowadzenia działalności gastronomicznej.
Rozdział III
OFERTY
1. Opis sposobu przygotowania oferty,
1.1. Wykonawca może złożyć wyłącznie jedną ofertę.
1.2. Oferta musi zawierać wypełniony i podpisany Formularz ofertowy zgodnie z załącznikiem nr 2 do
ogłoszenia.
1.3. Wykonawca jest związany ofertą przez okres 30 dni. 1.4. Oferta winna być przygotowana zgodnie z zakresem niniejszego postępowania. 1.5. Oferta oraz pozostałe oświadczenia i dokumenty, dla których Zamawiający określił wzory w formie
formularzy będących załącznikami do ogłoszenia , winny być sporządzone zgodnie z tymi wzorami,
zarówno co do treści jak i opisu kolumn i wierszy. 1.6. Oferta musi być sporządzona z zachowaniem formy pisemnej pod rygorem nieważności, co oznacza,
że musi być podpisana przez Wykonawcę. Zamawiający wymaga, aby ofertę podpisano zgodnie z
zasadami reprezentacji wskazanymi we właściwym rejestrze lub zgodnie z udzielonym/ymi
pełnomocnictwem/pełnomocnictwami.
1.7. Jeżeli z dokumentu/ów określającego/ych status prawny Wykonawcy/ów lub pełnomocnictwa
pełnomocnictw wynika, iż do reprezentowania wykonawcy/ów upoważnionych jest łącznie kilka
osób , dokumenty wchodzące w skład oferty muszą być podpisane przez wszystkie osoby.
1.8. Jeżeli upoważnienie, o którym mowa w pkt 1.7 niniejszego rozdziału nie wynika wprost z właściwego
rejestru stwierdzającego status prawny Wykonawcy, to do oferty należy dołączyć pełnomocnictwo w
formie oryginału wystawione przez osoby do tego upoważnione lub potwierdzoną notarialnie kopię
pełnomocnictwa.
1.9. Każda poprawka w treści oferty a w szczególności każde przerobienie , uzupełnienie, przekreślenie,
nadpisanie, przesłonięcie korektorem, etc. musi być parafowane przez Wykonawcę lub wyznaczonego
Pełnomocnika.
1.10. Zaleca się aby strony oferty były ze sobą trwale połączone i kolejno ponumerowane.
W treści oferty zaleca się umieszczenie informacji o ilości stron. Wykonawca odpowiada za kompletność
oferty i jej zgodność z wymaganiami zapytania.
1.11. Złożona oferta z załącznikami będzie jawna , z wyjątkiem informacji stanowiących tajemnicę
przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, co do których
Wykonawca składając ofertę zastrzegł oraz wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę
przedsiębiorstwa. Wykonawca nie może zastrzec informacji, o których mowa w art. 86 ust. 4 ustawy. W
przypadku gdy Wykonawca nie wykaże, że zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa
w rozumieniu art. 11 ust. 4 ustawy z dnia 16.04.1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (tekst
jednolity,Dz. U. z 2003 r. Nr 153, poz. 1503, z późn. zm.),
Zamawiający uzna zastrzeżenie tajemnicy za bezskuteczne, o czym poinformuje Wykonawcę.
Informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa powinny być zgrupowane i stanowić oddzielną
część oferty, opisaną w następujący sposób; tajemnica przedsiębiorstwa – tylko do wglądu przez
„Zamawiającego”
1.12. Koperta winna być opatrzona w dokładne dane Wykonawcy ( tj. nazwa i dokładny ,czytelny adres).
1.13. Ofertę należy umieścić w zamkniętej kopercie, uniemożliwiającej odczytanie jej zawartości bez jej uszkodzenia. Kopertę należy zaadresować oraz opisać w następujący sposób:
Nadawca
Nazwa i adres Wykonawcy (pieczęć)
zaadresowaną na;
Dom Pomocy Społecznej
ul. Zamkowa 7
42-674 Miedary,
opisaną w następujący sposób ;
Oferta do postępowania na ;
Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Miedarach w 2018 roku.
z adnotacją:
Nie otwierać przed dniem 24.11.2017 r ,godz. 9.00,
2. Zawartość oferty;
2.1. Wypełniony podpisany formularz oferty stanowiącym załącznik Nr 2 i załączony do formularza
ofertowego załącznik Nr 2a i 2b.
2.2. W tym samym opakowaniu należy złożyć;
2.2.1. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o których mowa w
rozdziale II pkt 2.1. - załącznik Nr 3 do ogłoszenia o zamówieniu.
2.2.2. Wykaz wykonanych usług w okresie ostatnich trzech lat wraz z referencjami - załącznik nr 4,
2.2.3. Oświadczenie Wykonawcy składane na podstawie art. 25a, ust 1 ustawy dotyczące spełnienia.
warunków udziału w postępowaniu oraz dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania,
według wzoru stanowiącego załącznik nr 5,
2.2.4. Wykaz osób uprawnionych do podpisania dokumentów w przedmiocie zamówienia (jeżeli dotyczy),
i podejmowania zobowiązań w imieniu oferenta- zał Nr 6,
2.2.5. Istotne postanowienia umowy, które zostaną wprowadzone do umowy w sprawie zamówienia
publicznego- załącznik nr 7 doogłoszenia o zamówieniu,
3. Zmiana oraz wycofanie oferty
3.1. Przed upływem terminu składania ofert Wykonawca może wprowadzić zmiany do złożonej oferty.
3.2. Zmiany winny być doręczone Zamawiającemu przed upływem terminu składania ofert – na piśmie,
pod rygorem nieważności.
3.3. Oświadczenie o wprowadzeniu zmian winno być opakowane tak, jak oferta (zgodnie z pkt.1.13
niniejszego rozdziału), a opakowanie winno zawierać dodatkowe oznaczenie wyrazem: „ZMIANA”.
3.4.Przed upływem terminu składania oferty Wykonawca może wycofać ofertę.
3.5. O wycofaniu powinien powiadomić Zamawiającego przed upływem terminu składania oferty -
na piśmie, pod rygorem nieważności.
3.6. Oświadczenie o wycofaniu oferty winno być opakowane tak, jak oferta (zgodnie z pkt 1.13 niniejszego
rozdziału), a opakowanie winno zawierać dodatkowe oznaczenie wyrazem: „WYCOFANIE”
4. Poprawa złożonych ofert;
Zamawiający może wnieść w ofercie poprawki ,zawiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została
poprawiona.
4.1. Zamawiający może poprawić oczywiste omyłki pisarskie ( widoczne, wbrew zamierzeniu niewłaściwe
użycie wyrazu, widocznie mylna pisownia albo widoczne niezamierzone opuszczanie jednego wyrazu).
4.2. oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek,
4.3. Inne omyłki polegające na niezgodności oferty z niniejszym ogłoszeniem, niepowodujące istotnych
zmian w treści oferty.
5. Opis sposobu obliczania ceny w ofercie.
5.1.Wykonawca poda cenę ofertową na formularzu ofertowym, stanowiącym załącznik nr 2 do
niniejszego ogłoszenia, do którego dołączy załącznik Nr 2 a wraz z kalkulacją ceny 1 osobodnia,
stanowiący załącznik Nr 2b.
5.2. Podane ceny muszą zawierać wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia, wynikające z opisu
przedmiotu zamówienia.
5.3. Wszystkie ceny w ofercie należy podać w następujący sposób:
łącznie z należnym podatkiem VAT – cena brutto,
5.4.Cena ofertowa musi być podana w złotych polskich, cyfrowo (do drugiego miejsca po przecinku).
6. Miejsce i termin składania ofert
6.1. Oferty należy złożyć w siedzibie Zamawiającego- Dom Pomocy Społecznej,
42- 674 Miedary, ul. Zamkowa 7, w dziale Administracyjno - Księgowym.
6.2. Termin składania ofert upływa w dniu 24.11.2017 r do godziny 9;00.
6.3. Oferty otrzymane przez Zamawiającego po terminie wyznaczonym na ich składanie zostaną
zwrócone Wykonawcom bez otwierania.
7. Miejsce i termin otwarcia ofert
7.1. Zamawiający otworzy koperty z ofertami i ewentualnymi zmianami w dniu 24.11.2017 r.
o godzinie 10:00 w siedzibie Zamawiającego w dziale Administracyjno – Księgowym.
7.2. Otwarcie ofert jest jawne.
7.3. Odczytaniu podlega nazwa Wykonawcy oraz cena oferty podana w formularzu oferty.
7.4. Podczas otwarcia ofert Zamawiający poinformuje o wysokości środków finansowych przeznaczonych
na realizację przedmiotu postępowania.
8. Wykluczenie Wykonawcy, odrzucenie jego oferty.
8.1. Zamawiający wykluczy Wykonawcę jeżeli:
8.1.1. Nie spełni warunków udziału w postępowaniu określonych w pkt 1 rozdziału 2 ogłoszenia o
zamówieniu, przy czym ofertę Wykonawcy wykluczonego z postępowania uważa się za odrzuconą.
8.2. Zamawiający odrzuca ofertę, w przypadku, gdy;
8.2.1. Jej treść będzie niezgodna z treścią niniejszego ogłoszenia.
8.2.2. Jest niezgodna z obowiązującymi przepisami prawa.
9. Kryteria wyboru oferty najkorzystniejszej.
9.1. Przy wyborze oferty najkorzystniejszej Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami;
a) cena „C” – waga kryterium 80 pkt,
b) odległość kuchni, w której Wykonawca będzie przygotowywać i dostarczać posiłki do
Zamawiającego – do 20 pkt,
-
Liczba punktów liczona będzie według wzoru;
-
Kryterium cena- pkt obliczona według wzoru;
(CN)Cena najniższa oferty spośród badanych ofert ( w PLN) -------------------------------------------------------------------- x waga
(CB) Cena badanej oferty
gdzie CN- - najniższa cena oferty spośród badanych ofert,
(CB)- cena badanej oferty
9.3. Sposób obliczania liczby punktów badanej oferty za kryterium odległości kuchni, w której będą
przygotowywane i dostarczane posiłki- do 20 pkt ;
Punktacja będzie udzielana według reguły;
- do 25 km od lokalizacji tutejszego Domu – 20 pkt,
- od 26 km do 35 km od lokalizacji tutejszego Domu – 10 pkt,
- powyżej 35 km – 0 pkt,
Odległość należy liczyć np. według mapy Google. Do formularza ofertowego stanowiącego załącznik nr 2 należy dołączyć stosowny druk.
9.4. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która odpowiada wszystkim wymaganiom określonym
w ogłoszeniu o zamówieniu i została oceniona jako najkorzystniejsza w oparciu o podane kryteria
wyboru i oceny ofert tj. uzyskała najwyższą ocenę- z największą liczbą punktów za wszystkie kryteria.
W stosunku do każdej badanej oferty punkty uzyskane w poszczególnych kryteriach zostaną
zsumowane.
10. Podpisanie umowy,
10.1. Zamawiający zawrze umowę z Wykonawcą, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą
tzn. otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami określonymi w pkt. 9.1 niniejszego
rozdziału.
10.2.Jeżeli Wykonawca odmówi zawarcia umowy na warunkach określonych w ofercie w terminie
wskazanym przez Zamawiającego, Zamawiający może dokonać wyboru następnej z ofert, która
w kolejności uzyskała największą ilość punktów zgodnie z kryterium określonym w pkt 9.1 niniejszego
rozdziału i nie podlegała odrzuceniu, ani nie podlega wykluczeniu.
10.3. Istotne postanowienia, które zostaną wprowadzone do umowy w sprawie zamówienia publicznego
określa załącznik nr 7 do niniejszego ogłoszenia.
11. Wykaz załączników do ogłoszenia;
załącznik nr 1; szczegółowy opis przedmiotu zamówienia,
załącznik nr 2; formularz ofertowy
załącznik nr 2a ; wykaz podstawowych produktów żywnościowych,
załącznik nr 2b; kalkulacja ceny 1 osobodnia i udział stawki żywieniowej,
załącznik nr 3; Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu / Rozdział II pkt 2.1
załącznik nr 4; Wykaz wykonanych usług w okresie ostatnich trzech lat wraz z referencjami.
załącznik nr 5; oświadczenie Wykonawcy składane na podstawie art. 25a, ust 1 ustawy PZP dotyczące
spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz przesłanek wykluczenia z postępowania,
załącznik nr 6; wykaz osób uprawnionych do podpisywania dokumentów w przedmiocie zamówienia,
załącznik Nr7; Istotne postanowienia umowy, które zostaną wprowadzone do umowy w sprawie
zamówienia publicznego,
Osoba wprowadzająca dokument: Admin BIP
Data wprowadzenia: 2017-11-27
Wyświetleń: 292
Załączniki:
1) Ogłoszenie o zamówieniu na Usługę Społeczną Wprowadził: Admin BIP, Dnia: 2017-11-09, Pobrań: 341, Typ: PDF, Rozmiar: 2388.17 KB2) Załacznik nr1 - Opis przedmiotu zamówienia Wprowadził: Admin BIP, Dnia: 2017-11-09, Pobrań: 361, Typ: PDF, Rozmiar: 1710.49 KB3) Załącznik nr 2 do ogłoszenia Wprowadził: Admin BIP, Dnia: 2017-11-09, Pobrań: 313, Typ: DOC, Rozmiar: 0 KB4) Załącznik nr 3 do ogłoszenia Wprowadził: Admin BIP, Dnia: 2017-11-09, Pobrań: 302, Typ: DOC, Rozmiar: 0 KB5) Załącznik nr 4 i 5 do ogłoszenia Wprowadził: Admin BIP, Dnia: 2017-11-09, Pobrań: 297, Typ: ODT, Rozmiar: 0 KB6) Załącznik nr 6 do ogłoszenia Wprowadził: Admin BIP, Dnia: 2017-11-09, Pobrań: 281, Typ: ODT, Rozmiar: 0 KB7) Załacznik nr 7 do ogłoszenia Wprowadził: Admin BIP, Dnia: 2017-11-09, Pobrań: 304, Typ: DOC, Rozmiar: 0 KB8) Zapytania do treści ogłoszenia Wprowadził: Admin BIP, Dnia: 2017-11-20, Pobrań: 329, Typ: PDF, Rozmiar: 345.24 KB9) Odpowiedzi do zapytań o ogłoszeniu Wprowadził: Admin BIP, Dnia: 2017-11-20, Pobrań: 308, Typ: PDF, Rozmiar: 196.85 KB10) Zmiany do załącznika nr 7 Wprowadził: Admin BIP, Dnia: 2017-11-21, Pobrań: 338, Typ: PDF, Rozmiar: 106.01 KB11) Zawiadomienie o uniewaznieniu postepowania o udzieleniu zamówienia publicznego Wprowadził: Admin BIP, Dnia: 2017-11-27, Pobrań: 319, Typ: PDF, Rozmiar: 212.42 KB
Rejestr zmian:
Utworzenie dokumentu: Admin BIP, dnia: 2017-11-09
Edycja dokumentu: Admin BIP, dnia: 2017-11-20
Edycja dokumentu: Admin BIP, dnia: 2017-11-21
Edycja dokumentu: Admin BIP, dnia: 2017-11-21
Edycja dokumentu: Admin BIP, dnia: 2017-11-21
Edycja dokumentu: Admin BIP, dnia: 2017-11-21
Edycja dokumentu: Admin BIP, dnia: 2017-11-27
POPRZEDNIE WERSJE »
« POWRÓT
WYDRUK